Կաղամբի հյութի օգտակարությունը

Կաղամբի հյութը նպաստում է հարյուրավոր հիվանդությունների բուժմանը, կանխում հաստ աղիքի քաղցկեղը և բուժում փորկապությունը:

Կաղամբի բուժական հատկությունները ևս հայտնի են վաղուց: Շատ դարեր առաջ այն կիրառվում էր ժողովրդական բժշկության մեջ՝ որպես հզոր բուժիչ բանջարեղեն:

1. Կաղամբը հարուստ է հանքանյութերով, ինչպես նաև՝ վիտամին C-ով և U-ով, որոնք կարևոր են օրգանիզմի առողջության համար:

2. Անտիսեպտիկ (հականեխական) միջոց լինելով` այն վերականգնում է կորցրած վիտամիններն ու հանքանյութերը: Այն խորհուրդ է տվում օգտագործել սակավարյունություն ունեցող հիվանդներին:

3. Ունի միզամուղ հատկություն, բնական լուծողական է, նպաստում է ստամոքսի ու տասներկումատնյա աղիքի խոցերի բուժմանը:

4. Արդյունավետ վերացնում է առավոտյան խումարը և քրոնիկ հազը:

5. Շաբաթական 2-3 անգամ կաղամբ օգտագործող մարդկանց մոտ նվազում է հաստ աղիքի քաղցկեղ ձեռք բերելու հավանականությունը:

6. Կաղամբի հյութը հզոր բուժիչ միջոց է ականջի բորբոքման համար:

7. Թթու դրած կաղամբի հյութը որոշ դեպքերում օգտակար է մարսողությանը: Կաղամբի հյութը գազարի և ճակնդեղի հյութի հետ միասին հիանալի միջոց է յուրաքանչյուրի համար, ով տառապում է կալցիումի պակասով կամ օստեպորոզով:

8. Կաղամբի հյութը մաքրում է աղիները և կարող է կիրառվել որպես փորկապության դեմ դեղամիջոց, ունի հզոր հակաբորբոքային հատկություն: